Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de veelgestelde vragen terug te vinden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op. 

Vanaf 12 weken zwangerschap tot maximaal 33 weken.
De cursus duurt 4 x 2.5 uur.

In principe is het programma geschreven voor jou én je bevalpartner. Dus kom je samen.
Ik vind het super belangrijk dat de bevalpartner nét zo op de hoogte is van jouw wensen als jij en je zorgverlener.
Je bevalpartner maakt immers een groot deel uit van jouw team.

Na elke les krijg je een mail met daarin de inhoud van de les, een kleine samenvatting. Deze kan je natuurlijk doorsturen naar je bevalpartner en even samen bespreken wat de les inhield. Ik raad je wel aan om minstens 2 lessen samen te volgen, mocht het echt een probleem zijn.

 

Je bent hoe dan ook welkom, ook zonder bevalpartner.

Relaxed bevallen vanuit Regie is geen hypnobirthing. Ik behandel het wel, want het is een fantastische methode om je lichaam voor te bereiden op je bevalling. Waar ik echter vooral op focus is je meenemen in ‘shared decision making’ waar de zorg vandaag de dag uit bestaat. Je komt in een bevalling voor vraagstukken te staan waar je beslissingen over moet maken omdat je zelf verantwoordelijk bent. Wij behandelen alles wat dat betreft zodat je op dat moment weet wat er gaande is.

Kortom: Met hypnobirthing behandel je adem- en ontspanningstechnieken, bij RBVR krijg je dit ook en daar boven op dus  het ‘shared decision making’, dus de ‘what if’ scenario’s en hoe je het beste daarmee om kan gaan.

Wellicht helpen deze vragen je verder:
Wil je je goed en realistisch voorbereiden?
Wil je alles leren om vooral goed voorbereid zijn, op meerdere scenario’s? Wil je graag meer dan alleen de basics van ademen, wil je alle informatie die je nodig hebt om een ontspannen bevalling te creëren voor jezelf en wil je dolgraag de regie behouden? Wil je dat je bevallingservaring helemaal van jou is en dat je daar met geluk op terug kan kijken..?

Als je op al deze vragen ‘ja’ hebt gedacht: dan is dit programma écht voor jou!

Tijdens RBVR werken we eigenlijk aan een mindset verandering. Ongemerkt hebben we veel vooroordelen over geboorte, en helaas ook veel angst. Daarnaast vinden we kritische vragen stellen aan zorgverleners ook spannend, en laten we het dan maar…

Om die angsten en vooroordelen te vervangen voor positieve gedachten is er tijd en oefening nodig. Daarom duurt dit programma 4 weken. Zodat je de dingen een plekje kan geven, en je mindset positief verandert!

Zeer zeker niet. Ik ga je leren wat er in je lijf gebeurt. Ik ga je leren hoe je de omstandigheden om je heen zo creëert dat je lichaam op en top haar werk kan doen.

Het is zeker een investering. Niet alleen van je geld, maar ook van je tijd.

Mijn mening is echter, op je gezondheid en die van je kinderen kan je niet besparen.

Het hebben van een positieve bevalling heeft zoveel positieve lange termijn gevolgen, dat de prijs eigenlijk een no-brainer zou moeten zijn.

Een paar voordelen:

  • betere hechting tussen jou en je kindje
  • een sneller herstel na je bevalling
  • borstvoeding lukt makkelijker
  • minder grote kans op het krijgen van postpartum depressies

(Bron: Stramrood et al. 2020)

Na elke les een samenvatting van de les op je mail met boekentips, ingesproken audio’s, en oefeningen

Tijdelijk 1 maand gratis Vraag de Vroedvrouw voor al je wetenschappelijke bronnen (in leesbare taal uitgelegd)

De meeste zorgverzekeraars vergoeden zeker een cursus! Dit zal van je zorgverzekering afhangen.
Een belletje om te checken kan dus nooit kwaad 😉

Ja. In 3 termijnen, waarvan de eerste termijn betaald is voor aanvang van de cursus.

Ontvang mijn E-book 'Single Bevallen, de vier zaken die je geregeld wilt hebben als je alleenstaand gaat bevallen.' kosteloos in je mail!

ebook single bevallen

Laat je gegevens achter, dan zorg ik dat het E-book direct jouw kant op komt. Let op: je krijgt eerst een mailtje waarbij je je inschrijving moet bevestigen.