Relaxed bevallen vanuit Regie®

Het programma voor de alleenstaande moeder die een vliegende start in het solo-moederschap wilt.

Single moms, solo moms, bewust alleenstaande moeders, you name it!

Dit groepstraject is speciaal voor de alleenstaande moeder die een vliegende start in het solomoederschap wilt, door het ervaren van een krachtige bevalling in samenwerking met haar birthteam: zijzelf, haar geboortepartner en haar zorgverlener(s).

Je bent alleenstaand zwanger en je soms denk je: hoe moet ik dit toch alleen doen? Is een geboortepartner de oplossing? Kan zij mij hetzelfde bieden als een een liefdespartner zou kunnen doen? Hoe kan zij mij dan ondersteunen? Ik snap het helemaal, er komt veel op je af en soms kunnen die vragen echt de overhand nemen in je hoofd..

Voor wie?

Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn, weten wát je opties zijn en waaróm je die opties hebt. Je wilt het allerbeste voor jou en je kindje, en wilt zélf kiezen hoe je dat het beste vormgeeft.
Dit wil je allemaal omdat je je heel bewust bent van het belang van een positieve bevalervaring..

Grote kans dat je jezelf dan ook herkent in onderstaande punten:

 • Je bent alleenstaand zwanger van je eerste kindje.
 • Van de bevalling wil je samen met je geboorteteam een fantastische ervaring maken waardoor je met een vliegende start aan het single moederschap begint.
 • Je wilt graag een geboortepartner die precies weet wat zij voor jou kan doen en hoe ze jou het beste kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling.
 • Je hebt horrorverhalen gehoord van andere moeders waarbij er tijdens haar bevalling helemaal niet naar haar geluisterd werd en ze de regie compleet verloor.
  Dit lijkt je je ergste nachtmerrie!
 • Je wilt zelf helemaal zijn voorbereid zodat jij de juiste keuzes kan maken voor jou en je kindje, en die keuzes niet aan zorgverleners hoeft over te laten.
 • Je wilt plannen hebben klaarliggen voor verschillende scenario’s, zodat je je niet overvallen voelt door onverwachte wendingen in je bevalling.
 • Je wilt absoluut niet terugkijken op je bevalling en denken: had ik dit maar anders aangepakt…

Nee, jij wilt graag met energie en zelfvertrouwen uit je bevalling komen!
Ik geloof dat je vanuit een krachtige bevalling met energie en zelfvertrouwen aan het moederschap begint. Geloof jij dat ook?Zorg dan dat je je inschrijft voor Relaxed bevallen vanuit Regie®, want dit traject is speciaal ontwikkeld om jou, in samenwerking met je geboorteteam, voor te bereiden op jouw solo bevalling.

Ik heb het steeds over ‘samen met je geboorteteam’. Dit komt omdat ik er in geloof dat relaxed, en vanuit regie bevallen alleen mogelijk is als je dat samen doet met iemand die er helemaal voor jou is. Dit programma is daarom speciaal geschreven voor jou en je geboortepartner. Deze persoon zal ook van a tot z worden voorbereid op haar rol.

Wat je krijgt

Het programma is verdeeld over een 4 – wekelijkse cursus met lessen van circa 2.5 uur.
En bestaat uit 2 delen: Relaxed bevallen en vanuit Regie.

Het ‘Relaxed Bevallen’ deel zorgt ervoor dat jij in relaxte toestand kan bevallen: we behandelen ademhalingsoefeningen, visualisaties, affirmaties en meditaties die helpen tijdens de verschillende fasen van de bevalling. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om deze tools tot je beschikking te hebben. Ademhalingsoefeningen kunnen je heel makkelijk in een relaxte staat brengen.
Dat vergt wel wat oefening. Daarom zit het in het programma, zodat je daar al lekker mee kan oefenen.

Affirmaties en meditaties zijn hele mooie technieken om mee te werken samen met je geboortepartner. Door daar al tijdens je zwangerschap veel mee te werken, werkt het tijdens je bevalling heel snel en effectief. Je geboortepartner heeft hier een sleutelrol! Zij kan die affirmaties en meditaties namelijk begeleiden, en omdat jullie daarmee geoefend hebben werkt het als een trein tijdens je bevalling!

Het ‘Vanuit Regie’ gedeelte helpt je helder krijgen hóe je wilt bevallen en hoe je de regie behoudt. Ook als je in het ziekenhuis bevalt of een keizersnede ondergaat! Wat bedoel ik nu met regie behouden? Dat de keuzes die je maakt gebaseerd zijn op eigen opgedane kennis. Dat je achteraf niet denkt: wat gebeurde daar nou? Maar dat jouw bevalling op jouw manier gegaan is. Ook als het anders loopt!
Dat je weet welke keuzes je allemaal hebt, en dat die doorgaans veel meer zijn dan de keuzes die zorgverleners je vertellen.

Wist je dat je baby in de buik al bewustzijn heeft? En dat je, door dit te weten, haar/zijn ontwikkeling positief kan stimuleren? Tijdens Relaxed bevallen vanuit Regie ® houden we ons ook bezig met jouw bewuste kindje in je buik, waarmee je de ontwikkeling van je baby positief stimuleert.
We bespreken de impact van stress en hoe je dat kan verminderen met duidelijke, down-to-earth tools.

Jij en je geboortepartner krijgen na elke les een mail met een overzicht van wat we besproken hebben, en een heleboel tips voor boeken, podcasts, links etc. Ook visualisatie- en meditatieoefeningen met muziek komt je kant op zodat je samen met je geboortepartner veel kan oefenen met de oefeningen!

De investering voor Relaxed bevallen vanuit Regie groepstraject is €359,-

Jij en je geboortepartner kunnen het traject ook 1:1 boeken bij mij.
Klik hier voor meer informatie.

Na dit programma
 • Voel jij je rustig en zelfverzekerd en ga je vol vertrouwen je bevalling in. 
 • Ben je samen met je geboorteteam tot in de puntjes voorbereid.
 • Beheers je verschillende ontspanningstechnieken en weet je je ademhaling zo in te zetten zodat je in een rustige staat kan bevallen.
 • Snap je de fantastische werking van je lijf tijdens de baring, zodat je vol vertrouwen de bevalling in gaat. 
 • Hebben jij en je geboortepartner jullie wensen helder en weten hoe dit te communiceren met jullie zorgverlener. 
 • Weet je hoe je de controle behoudt over je lichaam en het contact met je zorgverlener- ook als de bevalling eventueel medisch wordt. 
 • Hebben jullie het RBVR Geboorteplan 2.0 gemaakt. In dit geboorteplan, dat speciaal ontwikkeld is voor het RBVR – Programma, kijken jullie verder dan het ideale scenario, zodat jullie op elk mogelijk scenario zijn voorbereid. 
 • Geef je je zwangerschap, baring en post-partum vorm naar eigen inzicht zodat je met energie en zelfvertrouwen aan het solomoederschap begint!

Nog belangrijk: het programma is evidence based en no-nonsense! 

Wil jij een vliegende start in het solomoederschap ervaren door een krachtige bevalling vanuit samenwerking met je geboortepartner en zorgverlener(s)? Schrijf je dan in!

Ontvang mijn E-book 'Single Bevallen, de vier zaken die je geregeld wilt hebben als je alleenstaand gaat bevallen.' kosteloos in je mail!

ebook single bevallen

Laat je gegevens achter, dan zorg ik dat het E-book direct jouw kant op komt. Let op: je krijgt eerst een mailtje waarbij je je inschrijving moet bevestigen.